Nyheter

brunsvart hus

21.04.22

Hvorfor velge brunsvart hus?

De siste årene har mørke hus, og spesielt brunsvarte hus, blitt mer og mer populært. Husfargen du velger gir deg mulighet til å uttrykke hvem du er og sier noe om huset for eksempel er moderne eller tradisjonelt. Hva er egentlig fordelene med brunsvart og hvorfor har denne fargen blitt så populær?

Utforsk fordelene med et brunsvart hus

Selv om det selges mest lys husmaling rundt om i landet, har vi de siste årene sett en stor økning i salget av mørke husfarger. En hytte eller et hus i brunsvart vil gjøre seg godt i alle omgivelser, både i byen, på fjellet og ved sjøen. Dette er en farge som gir et lunt inntrykk og glir inn i alle nabolag og gir en myk kontrast til omgivelsene og naturen rundt huset.

Utvendig kledning

Spesielt store hus tar seg godt ut med en mørk husfarge, da et svartmalt hus ikke vil virke like ruvende som et lyst hus. På denne måten vil huset passe bedre inn i området, istedenfor å skille seg ut. Dette passer spesielt godt til moderne hus som funkishus.

Ved å velge en brunsvart farge på huset vil du også få en enklere jobb når du skal velge farge på for eksempel vinduer og dører. Fargen står godt i stil med alt fra lyse farger som hvitt og beige, til andre mørke bruntoner. Dette gjør det lett å finne kontrastfarger som komplimenterer husets hovedfarge og gir deg mulighet til å sette ditt eget preg på hjemmet.

Utvendig kledning type fas

Å utforske bruken av brunsvart i ditt hus gir en unik mulighet til å skape et utseende som skiller seg ut. Brunsvart symboliserer varme, jordforbindelse og stabilitet, samtidig som det utstråler eleganse, modernitet og dybde. Valget av brunsvart kan gi en kontrast som skaper visuell dybde i ditt hjem. En praktisk fordel med bruken av brunsvart er måten fargen kamuflerer smuss og minimerer vedlikeholdsbehovet.

Dette gjør brunsvart til en spesielt egnet husfarge for hektiske livsstiler, da det reduserer tiden og innsatsen som kreves for å opprettholde husets utseende. Samtidig kan bruken av brunsvart tilføre en tidløs eleganse som vil vare i mange år fremover.

NB! Vær oppmerksom på at mørke farger absorberer mer sollys enn lyse farger, som igjen gir høyere temperaturer. Dette kan føre til økt kuving og sprekkdannelser.

Hvordan velge riktig farge på huset?


Brunsvart i kombinasjon med andre farger

Farge på huset er personlig og det er viktig å finne den riktige for deg. Uansett kan den brunsvarte fargen gi deg muligheten til mange ulike visuelle identiteter. Et helhetlig fargevalg i brunsvart gir et moderne og diskret uttrykk, mens et mer kontrastfylt spill mellom brunsvart og lyse farger gir deg en mer leken og utfordrende stil. Legger du deg et sted midt i mellom kan farger ton-i-ton gi deg et mer diskret og elegant uttrykk. Du kan integrere den brunsvarte husmalingen til å passe akkurat dine ønsker og behov.

Kombinasjonen av mørke yttervegger og lyse kontraster på for eksempel terrasse, dører eller vinduer skaper en spennende dynamikk. Dette er en flott måte å sette fokus på detaljene. Jo større kontrast, desto mer fokus.

brunsvart hus fra fargevelger hos ultimalt
En kombinasjon av brunsvart hus, med Jotun 1024 Tidløs som staffasjefarge, hentet fra vår fargevelger.

 

 

Fargekombinasjoner du kan vurdere

 • Hvite kontraster: Prøv deg frem med hvite nyanser for å skape en subtil kontrast som understreker den sofistikerte følelsen ditt brunsvarte hus gir. Denne kombinasjonen gir en tidløs følelse til hele bygget.

  Utvendig kledning 602 Enkelfals med staff med Jotun 9918 Klassisk hvit
  Jotun 9918 Klassisk hvit

   

 • Grå eleganse: Fra delikate gråtoner til dype nyanser, grått skaper en moderne og stilig balanse sammen med brunsvart. Denne kombinasjonen gir et visuelt uttrykk som skiller seg ut.
  Utvendig kledning 603 Enkelfals med Jotun 0394 Varmgrå
  Jotun 0394 Varmgrå

   

 • Kobber: Legg til hint av kobber eller varm rød for å fremheve detaljer og skape en kontrast til brunsvart. Dette tilfører liv og karakter til ditt hjem.
  Utvendig kledning 631 Låve skrå med Jotun 0025 Rørosrød
  Jotun 0025 Rørosrød

   

 • Nøytrale nyanser: Bruk av nøytrale farger som beige eller sand for å komplementere og myke opp det sterke brunsvarte uttrykket. Dette balanserer helhetsinntrykket og skaper et harmonisk inntrykk.

  Utvendig kledning 638 Låve rett med spor med Jotun Trebitt 9076 Sandgrå
  Trebitt 9076 Sandgrå

Husk at valget av fargekombinasjon bør reflektere din ønskede stemning og stil. Utforske små prøver før du bestemmer deg, og gi ditt brunsvarte hus en unik signatur som definitivt vil tiltrekke oppmerksomhet i nabolaget.


Jotun 0734 Brunsvart

En av de mest populære mørke husfargene nå for tiden er JOTUN 07343 Brunsvart. Dette er en farge som klarer å fremstå som både tidløs og moderne, og som vil passe inn i alle omgivelser.

JOTUN 0734 Brunsvart har den unike egenskapen at den oppleves både som tidløs og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flott detaljer.

Sitat hentet fra Jotun.

brunsvart fra jotun
JOTUN 0734 Brunsvart

 

Prøv gjerne vår fargevelger for å utforske flere husfarger på ulike typer hus, men husk at det alltid vil være best å hente fargeprøver hos en forhandler. 

 

ULTIMALT-forhandlere

 


Les også: