Nyheter

brunsvart hus

21.04.22

Hvorfor velge brunsvart hus?

De siste årene har mørke hus, og spesielt brunsvarte hus, blitt mer og mer populært. Husfargen du velger gir deg mulighet til å uttrykke hvem du er og sier noe om huset for eksempel er moderne eller tradisjonelt. Hva er egentlig fordelene med brunsvart og hvorfor har denne fargen blitt så populær?

Hvorfor er brunsvart en så populær husfarge?

Selv om det selges mest lys husmaling rundt om i landet, har vi de siste årene sett en stor økning i salget av mørke husfarger. En hytte eller et hus i brunsvart vil gjøre seg godt i alle omgivelser, både i byen, på fjellet og ved sjøen. Dette er en farge som gir et lunt inntrykk og glir inn i alle nabolag og gir en myk kontrast til omgivelsene og naturen rundt huset.

Spesielt store hus tar seg godt ut med en mørk husfarge, da et svartmalt hus ikke vil virke like ruvende som et lyst hus. På denne måten vil huset passe bedre inn i området, istedenfor å skille seg ut. Dette passer spesielt godt til moderne hus som funkishus.

Ved å velge en brunsvart farge på huset vil du også få en enklere jobb når du skal velge farge på for eksempel vinduer og dører. Fargen står godt i stil med alt fra lyse farger som hvitt og beige, til andre mørke bruntoner. Dette gjør det lett å finne kontrastfarger som komplimenterer husets hovedfarge og gir deg mulighet til å sette ditt eget preg på hjemmet.

En av de største fordelene med denne fargen er at skitt som grus og støv blir mindre synlig på ytterveggene. Man ser ofte hvite hus langs trafikkerte veier eller grusveier som nesten ser grå ut på grunn av alt støvet, dette slipper du dersom du velger en mørkere farge på veggene.

Hvordan velge riktig farge på huset?


Brunsvart i kombinasjon med andre farger

Farge på huset er personlig og det er viktig å finne den riktige for deg. Uansett kan den brunsvarte fargen gi deg muligheten til mange ulike visuelle identiteter. Et helhetlig fargevalg i brunsvart gir et moderne og diskret uttrykk, mens et mer kontrastfylt spill mellom brunsvart og lyse farger gir deg en mer leken og utfordrende stil. Legger du deg et sted midt i mellom kan farger ton-i-ton gi deg et mer diskret og elegant uttrykk. Du kan integrere den brunsvarte husmalingen til å passe akkurat dine ønsker og behov.

Kombinasjonen av mørke yttervegger og lyse kontraster på for eksempel terrasse, dører eller vinduer skaper en spennende dynamikk. Dette er en flott måte å sette fokus på detaljene. Jo større kontrast, desto mer fokus.

brunsvart hus fra fargevelger hos ultimalt
En kombinasjon av brunsvart hus, med Jotun 1024 Tidløs som staffasjefarge, hentet fra vår fargevelger.

 

 


Jotun 0734 Brunsvart

En av de mest populære mørke husfargene nå for tiden er JOTUN 07343 Brunsvart. Dette er en farge som klarer å fremstå som både tidløs og moderne, og som vil passe inn i alle omgivelser.

JOTUN 0734 Brunsvart har den unike egenskapen at den oppleves både som tidløs og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flott detaljer.

Sitat hentet fra Jotun.

brunsvart fra jotun
JOTUN 0734 Brunsvart

 

Prøv gjerne vår fargevelger for å utforske flere husfarger på ulike typer hus, men husk at det alltid vil være best å hente fargeprøver hos en forhandler. 

 

ULTIMALT-forhandlere

 


Les også: