Nyheter

brunsvart kledning fra ultimalt

21.04.22

Brunsvart hus – noe for deg?

Brunsvart hus har blitt en enormt populært i Norge. Det blir fortsatt solgt flest hvite fargetoner når det kommer til husmaling, men Jotun sine statistikker viser at stadig flere velger en mørkere farge. Blant disse er brunsvart en av de mest ettertraktede.

Hvorfor er brunsvart en så populær husfarge?

Brunsvart hus ser bra ut hvor som helst. Brunsvart er blant de gylne fargenyansene. De gylne fargenyansene går fra det helt lyse i hvitt og beige, til de mørkeste i brune toner. Med mange farger innenfor disse nyansene er det lett å finne kontrastfarger som komplimenterer brunsvart godt. Dette gir deg igjen muligheten til å sette ditt eget preg på huset. 

Med en oppsving i populariteten til mørkere farger generelt kan vi se litt på fordelene med et mørkere hus kontra et hus i hvite toner. De åpenbare fordelene er for eksempel ting at grus og støv blir mindre synlig på ytterveggene. Ligger huset ditt tett ved trafikkerte veier, eller grusveier, ser man veldig fort støvet legge seg på hvite hus. 

Mørkere hus gjør seg også veldig godt i alle omgivelser. Det glir fint inn i alle nabolag, mens det gir et veldig lunt og fint bilde hvis du bor nærmere naturen. 

Kombiner brunsvart med lysere kontraster

En av fordelene med et brunsvart hus er hvor bra det ser ut i kombinasjon med lysere fargetoner på for eksempel en terrasse. 

brunsvart hus fra fargevelger hos ultimalt

Dette er en flott måte å sette fokus på detaljene. Jo større kontrast, desto mer fokus. Bilde over er kun et eksempel, men dette er også en farge som gjør seg veldig godt sammen med en terrasse eller en pergola i transparent trebeskyttelse. 

 

Jotun 0734 Brunsvart

JOTUN 0734 Brunsvart har den unike egenskapen at den oppleves både som tidløs og moderne. Ved å sette sammen fargene på forskjellige måter, kan du tydeliggjøre den stilen som passer ditt hus best. Et vellykket fargevalg fremhever vakker arkitektur og flott detaljer.

Sitat hentet fra Jotun.

brunsvart fra jotun

Dette er en farge som klarer å fremstå som både tidløs og moderne. Vi anbefaler å prøve dere frem på vår fargevelger for å finne en kombinasjon dere liker, men den beste metoden vil alltid være å hente fargeprøver hos en forhandler nær dere. Du kan også lese mer om hvordan du velger riktig husfarge.

 

ULTIMALT-forhandlere


Les også: