Nyheter

Når burde man skifte kledning på huset?

18.01.22

Når burde man skifte kledning på huset?

Mange synes det er vanskelig å vite når de skal skifte kledning på huset. Vi forteller deg hvordan du finner ut av når du skal skifte kledning på huset og hvilke faktorer som påvirker dette.

Slik sjekker du om du må skifte kledning

En god huskeregel er at du burde skifte kledning når du oppdager råte, sprekker eller fuktskader i kledningen. Det er altså ikke nødvendig å skifte kledning før dette oppstår. Vi anbefaler alle å sjekke kledningens tilstand regelmessig. Dette gjør du ved å presse en skarp gjenstand mot den. Dersom kledningen er myk og gir etter, er dette tegn på fuktskader og kledningen burde skiftes for å unngå større skader og dyre reparasjoner.

Skifte kledning – dette bør du vite

Overflatebehandlingen påvirker

Kledningens overflatebehandling avgjør hvor ofte den må vedlikeholdes. Med god overflatebehandling og jevnlig vedlikehold, er det ytterst sjelden du trenger å skifte ut kledningen. Andre tilfeller der det kan være aktuelt å bytte kledning er hvis du ønsker å forandre stilen på huset, for eksempel hvis du ønsker en mer moderne kledning på et gammelt hus, eller hvis du har planer om å etterisolere eller bytte vinduer. 

ULTIMALT-forhandlere