Nyheter

Skifte kledning og etterisolere yttervegger

18.01.22

Skift kledning og etterisoler ytterveggen samtidig

Mange lurer på om det er lurt å også etterisolere ytterveggen når de skal skifte kledning. Vårt svar er et klart og rungende "ja"!

Vi anbefaler alle å etterisolere samtidig som kledningen skiftes. Dette gjelder spesielt for alle eldre boliger bygd før 1980, da de som regel har maks fem cm isolasjon i veggene. Ved å legge til 10-15 cm med isolasjon får du isolering på nivå med moderne boliger, dersom også vinduer og dører isolerer godt.

I forbindelse med etterisolering er det også viktig å sørge for at boligen har god nok ventilasjon og et sunt inneklima. Dersom dette ikke er tilfellet kan den nye isoleringen føre til råte- og fuktskader. Legg også merke til at hvis takutstikkene ikke er lange nok, må disse forlenges før du kan isolere. Hvis du legger til tykk etterisolering, kan det også gjøre at du må flytte vinduene lenger ut i veggen.

Skifte kledning – dette bør du vite

Etterisolering kan lønne seg økonomisk

God isolering reduserer boligens varmetap og gjør at den bruker mindre energi. Det er ikke bare et utmerket miljøtiltak, men også positivt for lommeboken. Et annet godt argument for å etterisolere samtidig som du skifter kledning, er verdiøkningen et slikt tiltak vil gi boligen. Alle boliger energimerkes ved salg og taksering. Etterisolering kan forbedre energikarakteren betydelig og gjøre boligen lettere å selge. En ny og moderne kledning på et gammelt hus vil også løfte husets utseende, noe som påvirker verdien.

ULTIMALT-forhandlere


Les også: