Nyheter

Mørkt hus med utvendig kledning fra ULTIMALT

09.09.22

Hvorfor velge ferdigmalt kledning?

ULTIMALT fabrikkmalt kledning sparer deg for både tid og penger, men det er likevel ikke helt ferdigmalt. Selv om dette er uttrykket mange bruker, er det ikke helt passende til dagens versjon av fabrikkmalt kledning. Dagens produkt krever et siste toppstrøk, som må påføres innen frem år. Fordelene er likevel mange med 4-sidig råtebeskyttelse, 1 strøk grunning og 1 strøk maling eller beis ferdig påført fra fabrikk.

Kvalitet

Den høye kvaliteten på ULTIMALT ferdigmalt kledning blir oppnådd gjennom optimal innendørs produksjon, der temperatur, fuktighet, påføringsmengder og tørketid er kontrollerte. Produksjonen foregår hos G3 Gausdal Treindustrier, som har Europas mest moderne fabrikk for overflatebehandling av kledning.

ULTIMALT gir den beste beskyttelsen mot et stadig mer fuktig klima, og i tillegg unngår man såkalte krympestriper, der striper av umalt kledning kommer til syne når kledningen tørker og krymper.

G3 Gausdal Treindustrier jobber kontinuerlig med utvikling av ULTIMALT, og når våre strenge krav til kvalitet kan garanteres for et produkt som ikke krever et toppstrøk etter montering, vil vi med glede ta i bruk uttrykket ferdigmalt.

 

Valgmuligheter

ULTIMALT produsres av kortreist og tettvokst gran fra Innlandet og det finnes opptil 18 ulike profiler å velge mellom. Kledningen blir behandlet med Jotuns premiumprodukter gjennom hele prosessen og fargen på kledningen kan velges fra Jotuns fargekart for eksteriør, prøv vår fargevelger og få et inntrykk av fargekombinasjoner.

ULTIMALT kan leveres enten i dekkende utførelse (maling) med DRYGOLIN Nordic Extreme eller i transparent utførelse (beis) med Jotun TREBITT. Begge deler gir fullgod beskyttelse, men viktig å være klar over at det er mulig å overmale beis med maling, men ikke omvendt.

Siden ULTIMALT leveres optimalt beskyttet fra fabrikk, så kan kledningen monteres hele året, uavhengig av vær og temperatur.

 

Lang varighet med enkelt vedlikehold

Etter at kledningen er ferdig montert, må kappflater, endeved og eventuelle sår og skader behandles umiddelbart i tråd med gjeldende FDV-dokument for ULTIMALT. Dette hindrer eventuelle fuktskader som kan oppstå i fremtiden. Et siste toppstrøk på kledningen må påføres innen 5 år, men gjerne så raskt som mulig for best resultat. Det er viktig at det benyttes gode produkter til toppstrøket, helst DRYGOLIN Nordic Extreme, Jotun TREBITT eller tilsvarende fra andre anerkjente leverandører. Toppstrøket bør helst påføres i malingssesong, optimalt i mai eller juni.

Med riktig vedlikehold vil ULTIMALT fabrikkmalt kledning vare i generasjoner.

liggende utvendig ferdigmalt kledning fra ULTIMALT

Effektiv byggeprosess

Normal leveringstid på ULTIMALT fabrikkmalt kledning er inntil 15 virkedager. Du vil oppnå en effektiv byggeprosess med mange valgmuligheter og færre arbeidstimer både for deg som er privatperson, byggmester eller snekker. Ta kontakt med din lokale forhandler for et mer konkret tilbud på pris, levering og ulike prosjektforespørsler. Alle prisene ligger i NOBB. 

 

Les også