Nyheter

20.09.24

Fremtidens vær krever ekstra beskyttelse og trygg kledning

Ekstremvær og fuktigere klima setter stadig større krav til beskyttelsen av husets eksteriør. Milde vintere og økt fuktighet øker faren for råteskader, og det krever overflatebehandlinger som kan stå imot værforholdene.

Fremtidens ekstremvær

Klimaforandringer bringer med seg mer ekstremvær, og vi forventer økt nedbør, høyere luftfuktighet, sterkere vind og intens UV-stråling. Dette vil øke presset på bygningsfasader, som er utsatt for slitasje fra regn, fukt og solskader. Over tid kan disse faktorene føre til sprekker, fuktskader og råte dersom treverket ikke har tilstrekkelig beskyttelse. Uten solid overflatebehandling vil klimaforholdene kunne fremskynde nedbrytningen av husets eksteriør, og derfor kreves det robuste løsninger for å møte disse utfordringene.

Behovet for bedre overflatebehandlinger

Med økende ekstremvær er det ikke alle typer maling som gir tilstrekkelig beskyttelse. Enkelte malinger, spesielt de av lavere kvalitet, kan faktisk bidra til råteskader fordi de ikke tillater treverket å puste. Ifølge eksperter kan feil type maling fange fuktigheten inne i treverket, noe som fører til mugg, sopp og i verste fall råte. Tradisjonelle malinger har ofte ikke nok slitestyrke til å motstå langvarig fukt og UV-stråling.

Fordeler ved ULTIMALT i ekstremvær

ULTIMALT-kledning er utviklet og testet under ekstreme forhold for å sikre at den kan motstå de tøffeste klimautfordringene. Enten det er kraftig regn, fuktig vær eller intens sol, gir ULTIMALT langvarig beskyttelse mot elementene. Takket være fabrikkbehandling med DRYGOLIN, får du overflatebehandling som beskytter mot fuktinntrengning, mugg, råte og UV-stråling. Dette gir trygghet for at huset ditt vil holde seg vakkert og intakt, selv i et stadig mer krevende klima. Med ULTIMALT får du også et produkt som sikrer jevn kvalitet og et profesjonelt resultat uten krympestriper.

Den beste beskyttelsen og ingen krympestriper

Økende ekstremvær krever bedre løsninger for overflatebehandling. ULTIMALT ferdigmalt kledning gir den tryggheten du trenger for å beskytte hjemmet ditt, helt uten krympestriper. Ikke bare slipper du malearbeidet selv, men du får også et vakkert resultat som varer i mange år.